Hационални и международни oтличия по английски език

С поредица от впечатляващи постижения по английски език се окичиха учениците от СОУ „Димитър Талев”...

Прочети докрай »

Художествено-музикалното състезание към Кеймбридж училищата в България

Уважаеми ученици, родители и колеги можете да гласувате на този линк https://www.youtube.com/watch?v=hR7jWdOS3Po. за клипа на нашето училище, направен за Художествено-музикалното състезание към Кеймбридж училищата в България. Гласуването става, след като направите регистрация в youtube.com или google.com.

PONS SCHOOLS - Постижения на учениците от СОУ Димитър Талев през учебната 2014/2015 година

http://schools.pons.bg/index.php?act=content&rec=92

Снимки от грандиозното събитие - Cambridge Day 2015

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10152777971775686.1073741838.242206035685&type=3

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10152777971775686.1073741838.242206035685&type=3

Награждаването на победителите в Cambridge Day 2015 беше отразено от Българската национална телевизия

http://bnt.bg/part-of-show/kejmbridzh-den-2015

Талевци получиха престижните си отличия от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България

На 25-ти април в София се проведе Деветата национална конференция „Ден на Кеймбридж 2015“. Над 1100 преподаватели по английски бяха заявили своето участие, което гарантирано превърна тазгодишната конференция в най-мащабното и значимо събитие в света на английския език у нас. Специален гост беше Хърбърт Пухта, автор на едни от най-успешните учебни системи по английски език, както и други световно известни лектори от Cambridge University Press и Cambridge English Language Assessment. Ученици и учители от СОУ „Димитър Талев” бяха сред гостите на престижното събитие и намериха своето заслужено място сред наградените. Дванадесетокласничката Светлана Дичева изпълни на живо песента „Read all about it”, с която стана тазгодишният победител в художествено-музикалното състезание на Кеймбридж училищата. Клипът към песента получи не само одобрението на журито, но и предизвика широк обществен отзвук с общочовешките проблеми, които представя. Ученичката, заедно със своята преподавателка Гергана Георгиева, получиха сертификат, подписан лично от регионалния мениджър за Централна и Източна Европа, Гърция, Скандинавия и Централна Азия- Пол Збили.

Талевци грабнаха награда и от Националното състезание по английски език, организирано от Асоциацията на Кеймбридж училищата с подкрепата на издателство Клет и Кеймбридж Юнивърсити Прес. За отличното представяне на четвъртокласничката Мила Пенчева, наложила се сред 700-те явили се на националния кръг ученици от общообразователни и частни училища и езикови школи, й беше връчен бронзов медал и парична награда. Признание за работата си получи и подготвилият я преподавател - Даринка Андонова. Наградени бяха лично от Владимир Колев, председател на Управителния съвет на сдружение "Асоциация на Кеймбридж училищата в България", и Тим Буйсере, търговско аташе към Посолството на Великобритания.

За пореден път СОУ „Димитър Талев” се превръщат в синоним на качество и отлична подготовка. С дебютното си участие в националните състезания на Кеймбридж, учениците и учителите дадоха заявка за още повече награди и отличия.

СОУ „Димитър Талев” с първо място от Националното художествено-музикално състезание на Кеймбридж училищата в България

СОУ „Димитър Талев” е големият победител на журито в художествено-музикалното състезание на сдружение „Асоциация на Кеймбридж училищата в България”. Дебютното участие на талевци в престижното състезание се увенча с безусловен успех. Изпълнението на Светлана Дичева от XII „а” клас на песента „Read all about it” получи изключително висока оценка и одобрение и заслужено се превърна във фаворита на журито. Клипът, заел първото място, беше представен на Общото събрание на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, което се проведе на 14 март 2015 г. в град Бургас.

Музикалният клип към песента-https://www.youtube.com/watch?v=eluAS2S6jY4, линк към който можете да откриете и в сайта на Асоциацията, влезе в оспорвана битка и за зрителското одобрение, като в продължение на един месец набираше популярност в сайта YouTube. Видеото е заснето от системния администратор Димитър Димов със съдействието на Красимир Демиров и Гергана Георгиева. Участват ученици от VIII до XII клас. Основните теми в клипа са преодоляването на неувереността и страховете, толерантността и приемането на аутсайдерите. В няколко сцени са представени историите на двама ученици, които са отхвърлени и унижавани от съучениците си. Доказали себе си, с мотивация и борбеност, те намират одобрението и признанието на връстниците си. Във финала на видеото възпитаниците на СОУ „Димитър Талев” издигат лозунга „Не на страха!”. Това общочовешко и просто послание, в съчетание с лиричното изпълнение на Светлана Дичева, се превърна във формулата за успех на талевци.

Песните, заели челните позиции в състезанието, ще бъдат изпълнени на живо на Деня на Кеймбридж , който ще се състои на 25 април 2015г. в гр. София и ще получат престижните си награди лично от търговското аташе на Великобритания в България.

Благодарим на всички, които взеха участие в реализирането на тази смела идея, за устрема и търпението, за професионализма и човечността! Благодарение на всички Вас актуалните послания на клипа станаха достояние на много хора, в т.ч. и на нашите партньорски училища по проект „GAMES“ от Полша, Италия, Словакия и Литва.

ГЛАСУВАЙТЕ!

Резултатите от училищния кръг на състезанието по "Кеймбридж"

Прочети докрай »

Победител на журито в художествено-музикалното състезание на сдружение „Асоциация на Кеймбридж училищата в България”Ученици от Добрич на първо място в Кеймбридж

Децата спечелиха конкурс с клип "Не на насилието"

Клип на добрички ученици спечели първа награда от конкурса на Кеймбридж училищата в България.

Във видеото участват ученици от 7 до 12 клас на СОУ "Димитър Талев", а "Не на насилието" е основното послание, което отправят учениците.

Прочети докрай »